måndag, oktober 17, 2005

Katastrofer

DJ iTunes bestämde sig idag för att spela följande låtar i nämnd ordning:
Hot Butter - Popcorn (Techno Remix)
Günther - Ding Dong Song
Kraftwerk - Popcorn
A(bba)(-)Teens - Super Trooper
Hot Butter - Popcorn
Chuck Norris - Walker, Texas Ranger Theme
DJ Crazy Frog - Popcorn Mix


En tyfon är på väg att braka in över landet och orsaka stopp i exakt en verksamhet: Universitetsverksamheten. Alla universitet stänger när det är tyfondags. Underligt nog verkar inte denna "säkerhetsåtgärd" omfatta särskilt många andra instutitioner. Bankerna har öppet, distriktskontoren har öppet, Mandarake har öppet, Book Off har öppet... Vänta nu, allt som är viktigt har ju öppet, och det är behagligt svalt och skönt, och väldigt häftigt väder att vara ute i (om man har ett bra paraply från 7-11). Hmm, hoppas tyfonen kommer hit, trots allt.

Asahi Shinbuns första reaktion på jordbävningen i Kashmir var att sannolikheten nu var väldigt låg för att den stora Tokaijordbävningen skulle komma i år. Inte ens en vecka efteråt ruskade en patenterad japansk jordbävning liv i Tokyo genom 5,6 på Richterskalan under sydvästra Ibaraki-ken.

I Japan Times läser jag att fågelinfluensan har nått Europa. Något slags expertkommentator i tidningen hävdar att influensan minsann inte alls är så farlig, men å andra sidan rekommenderar samma expertkommentator avhållsamhet hellre än kondomer och sexualundervisning som vapen mot AIDS, så man kanske inte ska lita blint på vad han säger för något. På andra sidan står det om en flygvärdinna i Sri Lanka som ville ha en ledig dag. Vad hon gjorde? Ringde in ett bomblarm, såklart. Vi lever ju på tvåtusentalet.

1 Comments:

Anonymous Jens a.k.a. Astrid Lindgren var skitzofren och hennes andra jag är Horace Engdahl said...

Onomatopoetiskt analsex, brevbomber is the shizznit. Jag kommer särkilt ihåg en varm höstdag 88 ("brittsommar") när jag för första gånger lärde mig cykla uppför en rushkanna endast iförd ett hakkors inbränt i nacken. Det var ambivalenta tider det må ni tro. Nu ska jag gå och bränna en häxa (autodafé, autodafé!)


Fredrik, din musiksmak suger. Du behöver en hel vecka med melt-banana och smaksatt sockervadd

17 oktober, 2005 14:58  

Skicka en kommentar

<< Home