lördag, oktober 15, 2005

livejournal/community/nobelpriset_i_litteratur_2005

Man undrar ju.

Guardian:
Nobel Prize

There's no escape.
The big prick 's won out.
Will he fuck everything in sight?
Watch your back.

Posted by Graham on October 13, 2005 04:43 PM.

Graham - what are you on? You have nothing to say, so you swear - were you looking for another blog? You make as much sense as a knitted condom and are just as amusing.
Pinter deserved to win - well done, Harold.

Posted by Angela Carter on October 13, 2005 09:03 PM.

Världen har öppnat sin oktoberjulklapp och återigen upptäckt att dom på förhand inte visste vad som skulle ligga i den. Mest besvikna är Guardians mediablogg The Culture Vulture, som tydligen var övertygade om att en Ko Un, poet och ex-munk från Sydkorea, natruligtvis äntligen skulle få priset. Av kommentarerna på artikeln är nästan alla positivt inställda. Det är ju en britt i alla fall. En ond och kommunistisk britt, men ändå en britt.

Tack och lov för Horace Engdahl:
Jag läste i DN att en medlem i svenska akademin slutar på grund av att Jelinek fick priset förra året. Ligger det något i hans kritik? Jag vill gärna ha ett utförligt svar.
Staffan Sandgren
Eskilstuna

- Jag kan bara ge korta svar idag. Litteraturkritikern Jan Karlsson skrev i en kommentar i Bohuslänningen att Knut Ahnlunds artikel om Elfriede Jelinkes författarskap är "ett stolleprov utöver det vanliga". Det är en träffande formulering. Som litterär analys betraktad är Ahnlunds läsning undermålig och skulle inte godkännas ens i en 20-poängsuppsats. Det förbryllande är att Svenska Dagbladet låter herr Ahnlund begå offentlig harakiri på detta vis. Det är inte snällt.