tisdag, september 27, 2005

Vad gjorde DU för 60 timmar sedan?

Klockan halv åtta tröttnade jag på japanen i båset bakom mig på mangakissat Rakuda (= kamel) och går ut och funderar på vad jag ska göra i dryga två timmar innan Akihabara vaknar. Jag äter frukost i en halvtimme på närmaste biljetthak; alltså ett sånt där ställe där man betalar i en automat, får en biljett och sedan mat på anonymt och automatiskt japanskt manér.

Runt klockan åtta sätter jag mig på Yamanote. Jag tänker ursprungligen åka till Tokyo för att ta ut pengar, men så snart tåget satt sig i rullning upptäcker jag att jag naturligtvis åker åt fel håll. Jag gäspar. Jag är trött, för japanen bakom mig har hållit mig vaken hela natten åt att flåsa över kissporr och utbrista Sugee!! vid de bästa bitarna. Jag lurar till och missar naturligtvis Okachimachi och vaknar inte förräns i Ueno, stationen därpå. Rusningstid närmar sig och folk börjar kliva på. Jag orkar inte resa mig upp, utan lutar mig bekvämt tillbaka.

Jag vaknar i Akihabara. Igen. Jag vaknar med huvudet lutat mot axeln tillhörande en skolflicka som ser på mig med en underlig blick. Den medelålders japanen med ölmage som sitter på andra sidan henne har mycket roligt.
- Nemui kai?
- Som fan svarar jag, men det verkar som om budskapet går fram trots svenskan. Jag kliver av i Okachimachi och köper en Hokusaimodell föreställande någon figur från en av hans pornografiska bondageteckningar i en liten automat som man i Sverige köper fantomenringar i. Jag har slagit ihjäl en och en halv timme, och bestämmer mig för att promenera till Tokyo och köpa kaffe i varje automat där det är möjligt längs med vägen.

1 Comments:

Blogger Mechagodzilla said...

Grr, luta mot okända skolflickor, det kan du. På tåget från Danmark lutade du dig minsann mot fönstret!
Och Japan låter visserligen kul, men... Har Dan Brown skrivit om Tokyo?

27 september, 2005 15:02  

Skicka en kommentar

<< Home