fredag, september 16, 2005

Kranvatten och skolflickor

Någon japan fick en dag den förskräckliga idéen att man kunde rena kranvattnet med klor. Detta har visserligen lett till att det japanska kranvattnet är fritt från farliga mikroorganismer, men får naturligtvis också följden att vattnet smakar klor. I kombination med tryckande septemberhetta (uppemot 35 grader Celsius) får detta badhusvatten Japan att påminna en smula om ett spa.

Folk som någon gång undervisats av Jonas Waldebäck torde veta hur farligt det är med spa.

Men tack vare den mycket japanska företeelsen "Jidohanbaiki" ("Självköpsautomater") kan man borsta tänderna i Evital, om det nu skulle vara det man vill spendera sina hundrayensmynt på. I dessa automater stoppar man helt enkelt i ett passande antal yen - i mynt (500, 100, 50 eller 10-yensmynt) eller sedlar (1000-yenssedlar) - trycker på en knapp; och ut kommer den vara man valt. Det finns automater överallt, och för en uppsjö av olika varor. På automater där t.ex. cigarretter säljs står en skylt, som ungefär översätts till "Fy skäms att köpa dessa varor om du inte är tjugo år!", men har man bara två hundrayenare är det bara för Taro, tio år, att köpa sig ett paket Peace.

Bland andra japanska klyschor som faktiskt existerar i verkligheten märks skolflickorna. Framåt eftermiddagen fylls tunnelbanevagnarna av sjömans... eh, flickekostymer; loose socks och scarfer och allt vad som ingår. Det ger extra otakupoäng att memorera vilka skolor uniformerna kommer ifrån. Och ja, dom är vansinnigt söta. Faktiskt. Överhuvudtaget är uniformer i Japan mycket trevliga att se på. Dom är även en enorm fetisch, framför allt skoluniformen. Porr i Japan säljs överallt, även om Book Off har sina pornografiska tankobon inplastade så att omslaget är det enda som syns. Det är dessutom förmodligen det enda land i världen där det är allmän praxis att mödrarna klär upp sina åttaåriga döttrar i supertighta hotpants. Efter ett ganska kort tag i Japan känner man hur landet kör med uttröttningsmetoden mot alla stackars unga män som har sina flickvänner närmre ettusen mil bort(Skolflicka! Skolflicka! Porr! Hotpants! Skolflicka! Porr!), och man börjar få tanken att det som man i Sverige skulle tycka var väldigt sexistiskt kanske inte är så illa ändå - folk verkar ju inte lida under systemet. Det är ju faktiskt ett väldigt trevligt land, på det hela taget. Man skulle ju banne mig flytta till Japan!

Så dricker man en klunk kranvatten och inser att, nej, det ska man nog inte göra.

4 Comments:

Anonymous Anonym said...

Sätt på skolflickorna, sno deras hotpants, skicka ettusen mil bort. Tillsammans med porren.
Puss.
//Men GISSA

16 september, 2005 15:19  
Anonymous Anonym said...

Hej hej, Genma här.

Jag hittade din blogg (något måste komma på ett svenskare ord för det) i Tanjas och det är intressant att läsa!

Vi var ju några från Uppsala som var i Japan i somras; jag, Julia och några fler och det var riktigt trevligt!


...och ja, det finns automater ÖVERALLT!
Står man vid en drickaautomat så ser man fem till inom kvarteret.

En av de sakerna jag saknar mest är Family Mart och alla andra 24/7-butiker. Nåväl, mer om det senare...

/Genma, din panda i Sverige

17 september, 2005 00:21  
Blogger Fredrik Stangel said...

Jo, alla Convenience Store-sar är väldigt praktiska. Sunkus, däremot, är riktigt sunkiga, precis som namnet antyder. De ska straffas i december, med ettusen enyensmynt.

17 september, 2005 06:08  
Anonymous Anonym said...

Ettusen enyensmynt! Helt rätt.

/Pandan

12 oktober, 2005 10:21  

Skicka en kommentar

<< Home