fredag, april 20, 2007

En dag i livet

Vad gör man egentligen om dagarna? Är det någon idé att gå upp om mor'narna, eller är det bara ett slöseri med mänskliga resurser. Man masar sig upp vid halv nio, läser DN och blir arg på någon ledare, någon debattartikel och/eller någon insändare. Sedan morrar man över det ett slag tills man tröttnar och väcker upp Tanja lagom till Top Ten at 10, som vanligtvis handlar om Christina Aguilera. Under tiden äter man frukost och försöker intala sig själv att man ska göra morgongymnastik. Eftersom man är en kratta på att intala sig själv att göra fysiska gymnastikövningar kommer man sig inte för med det förrän vid 3 from 1, som vanligtvis handlar om Beyonce eller Nelly Furtado. Tränar lite halvhjärtat.

Efter denna enorma kraftansträngning åker man till Kräftriket för att ha japanska. För att komma till Kräftriket krävs att man först tar sig till Odenplan och där tar en buss smockfull med lågstadiebarn som ska åka till Cosmonova. Väl framme visar det sig att ingen tidigare föregivet ansvarig vet någonting om den teori-och-metodkurs man ska ha, varför man chansar lite friskt på vad man ska göra för uppgifter och lämnar in. Det verkar mest vara viljan till visst begränsat engagemang som räknas, och man får ett fint G. På rasten dricker man rättvisemärkt Löfbergs Lila från Café Prego. För femton kronor får man en pint.

Efter den hårt ansträngande lektionen, under vilken man komponerat polskor, pratat om fanfiction, samt läst i Gyldendal og Politikens "Danmarkshistorien" åker man med en smockfull buss till Odenplan, där man köper Bamse-tidningar. Sedan åker man hem och läser i sin almanacka, för att upptäcka att man har ungefär tretton timmar konstant aktivt arbete att klara av innan nästa lektionstillfälle om två dagar. Man tröstar sig med att göra två poängs filosofiarbete på femton minuter. Klappat och klart. Sen ser man på film, eller på någon kvalitativ TV-serie.

Nu till väsentligheterna:
Veckans musiktips - Kotiteollisuus med låten Kultalusikka. Jag uppmanar ingen till piratkopiering eller dylika illegala handlingar, men länk finns här.