onsdag, januari 04, 2006

Nyinflyttad

Det har säkert att göra med att jag och Häger-Jönsson och några till satt och pratade om vad som skulle bli den nya bloggtrenden 2006 (det lutar åt att den nya grejen är att blogga i andras bloggkommentarer), men jag försöker ändå analysera vad som får en skriftligt begåvad ung man att vilt förneka att det han skriver är en blogg, utan envisas med att kalla det dagbok. Jag börjar luta åt att bloggtrenden år 2006 blir den självförnekande bloggen. Typ "vadå, jag skriver inte blogg, jag skriver bara lite ASCII som råkar bli en bloggliknande text, och som bara genom en slump råkar ligga på Blogger!".

För några dagar sedan spelade jag i goda vänners lag Axis and Allies av misstag. När vi börjat spela och alla gått genom den tidskrävande och krångliga procedur att ställa upp spelpjäser och markörer på rätt ställe, inklusive långdragna felläsningar i tabeller, visade det sig att alla spelade bara för att någon annan så gärna ville. Själv ville ingen. Vi spelade ett par totalt egennyttiga omgångar under vilka jag som Tyskland lade till alla klutar för att erövra Leningrad för att skydda Eremitaget. På natten, flera timmar senare, vaknade jag av att det i sömnen plötsligt slagit mig att Vinterpalatset förmodligen inte behövde skyddas från ryssarna själva.

I morgon ska jag ställa upp böcker i bokhyllor i the Stanjaflat, bara för att få dem ur vägen. Jag vet inte riktigt varför, men det känns på något sätt som en seger över elementen att på riktigt vara på hemmaplan och kunna sträcka ut sig bakom sitt skrivbord bara för att säga "Man kanske skulle göra sig en smörgås", och syfta på ett kök man förfogar över och vet vad som finns i (en lögn, men ni förstår kanske poängen).

Sen fnyser Tanja irriterat "Jamen gör det då!", och lockelsen försvinner.

14 Comments:

Blogger Mikael said...

Det är ingen blogg, det är en dagbok.
Man kan ha musikfiler på en DVD också. Eller uran i en tonfisksmörgås.

05 januari, 2006 01:11  
Anonymous Jens said...

Uran i en tonfisksmörgås är ändå en tonfisksmörgås (med uran), likaså är det en dvd, som händelsevis råkar innehålla musik och inte film. Fortfarande dvd!

Stangel - nu söndag, seriös axis&allies hemma hos mig tidigt (d.v.s. innan 9 på kvällen)

05 januari, 2006 17:13  
Blogger Calle C said...

Köket är bara början. Öppen spis, morgonrock och monokel. That's the shit.

06 januari, 2006 00:27  
Blogger Fredrik Stangel said...

Nu på söndag - fanatiskt tentapluggande, förutsatt att jag lyckas anmäla mig till tentan. Institutionen krånglar en jävla massa.

Jag kom förresten på, apropå calle cs inlägg, vad för förhållande till Japan jag egentligen vill ha - sittandes i Sverige i en bekväm fotölj framför brasan i tofflor, monokel och morgonrock med en cigarr i mungipan och ett whiskyglas någonstans nära till hands och läsa Kokin Wakashu. Det är till och mer manligare än att knulla lättfotade gymnasieflickor man raggat upp i Shibuya.

06 januari, 2006 13:02  
Blogger Mechagodzilla said...

Så jävla 2006: äktenskapsgräl som utlöses av och utspelar sig i bloggar/kommentarer.
DU FRAMSTÄLLER MIG JU SOM VÄRSTA OTREVLIGA BITCHEN!!!! JAG GJORDE JU MCKAN ÅT DIG SEN DITT OTACKSAMME SVIN!!!!

06 januari, 2006 18:07  
Blogger Mikael said...

Fast om jag tar ett stycke uran och tillsätter tonfisk och bröd skulle nog de flesta kalla mig "cp" istället för "kock".
Men nu är det dags att göra slut på diskussionen. Här kommer två tunga argument:

1. Allting är subjektivt. Därför är det en dagbok, om än i min bubbla.

2. Definitionen av konst ligger i
konstnärens hand, likaså gäller det allt hantverk såsom skapandet av dagböcker eller bloggar. Så om jag tar en tavla och säger att det är en skulptur gäller det sistnämnda. Oavsett Bålstas åsikter om det hela.

07 januari, 2006 00:07  
Anonymous Anonym said...

men... men.... du är ju ful!

07 januari, 2006 00:38  
Blogger Fredrik Stangel said...

Mikael: Så vad du menar är att det är nåt i stil med Ceci n'est pas un weblog? En dagbok på Internet är en blogg, precis som en målning i en ram på en vägg är en tavla. Å andra sidan så är dina skriverier bra mycket mer intressanta än myriader av Anders Lokko-wannabes (och Lokko själv, för den delen) där ute. Keep it up, yo.

Mechagodzilla: Bråkade vi? Jag har inget minne av att vi bråkade.

Anonymous: Och du är anonym. Kan folk tack skriva åtminstone signatur på sina kommentarer. Det här är inte 4chan...

07 januari, 2006 01:23  
Blogger Mikael said...

Det är 2006. Om jag säger att en toalett är en installation så är den det och inget annat. Men skit samma. Det hjälper inte ozonlagret.

07 januari, 2006 10:46  
Blogger Mechagodzilla said...

Men vi SKA bråka NU, det är ju det som är poängen! BLOGG utlöser BRÅK!

07 januari, 2006 12:58  
Anonymous Jens said...

mikael - gå och runka till lite gamla marcel duchamp-installationer så mår du bättre.

Men klart du har rätt när det gäller subjektiviteten (inom konsten främst). Eye of the beholder och allt det. Men om jag bestämt hävdar att din toalett installation (duchamps r. mutt-fontän någon?) är ett stycke entropi som råkats suttits ihop till något inte helt liknande en kåt tjur så är det ändå så jag ser det. VIlket du iofs redan sagt, jag ville bara skriva entropi och kåt tjur i samma mening.

Observera att subjektivitet inte gäller för definitionen av "blogg" respektive "dagbok", där gäller endast kvantmekaniken obarmhärtiga lagar (alternativt vad jag säger, dammit!). Även einstein har haft fel, så även du vår mikael. Mmmm... einstein-rosen-podolsky-paradoxen...

Det är en jävla blogg, aaargh!!!!


ps. ni två motherfuckers=redeemers som inte kom, vi spelade axis&allies från 4-9 och kom en bra bit på vägen, vi ska fortsätta vid annat tillfälle (vi har allt uppskrivet). Ni är välkomna då båda två, trots flyttar, bråk med blonda flickvänner om mackor som säkert bara smackade sperma ändå urinvägsinfektioner och nära döden-upplevelser under visning ar av king kong på bio.

Peace ut, nu ska jag lyssna på ceux du dehors och läsa american psycho.

och ozonlagret är överskattat.

09 januari, 2006 02:25  
Anonymous Jens said...

4-10 t.o.m. & jerry

09 januari, 2006 02:26  
Blogger Mechagodzilla said...

Mackor som smakar sperma. Hm. Man borde ta fram dressing som smakar sperma, så svårt kan det inte vara.

10 januari, 2006 17:21  
Blogger Mikael said...

Men vad fan bråkar alla om? Jag har ju sagt att alla har rätt (underförstått att jag tolererar alla andras åsikter).

Peace för fan.

Och förresten, handla INTE på Oasen (Drottninggatan). Biträdet bad mig stoppa upp en smörgås i min "fucking jävla röv" idag. Smart kille, han vet hur man fixar stammisar.

10 januari, 2006 19:11  

Skicka en kommentar

<< Home