onsdag, december 07, 2005

Truffaut roterar i sin grav

Det här är veckans Hallå eller?! (och ja, det ska sägas på göteborgska).

Från DN.
Fångar på ett av Storbritanniens mest hårdbevakade fängelser organiserar egna "fight clubs", inspirerade av Brad Pitts film.
Artikel här.
Men hör nu på här, helt allvarligt. Att dom är inspirerade av filmen och inte av Chuck Palahniuks bok från 1996 kan man ju tänka sig. De flesta som sitter på liknande anstalter är inte kända för sin enorma förtjusning för det skrivna ordet, än mindre för romaner på tvåhundratjugo sidor. Men filmen är faktiskt inte Brad Pitts. Den är David Finchers. Eller åtminstone Edward Nortons, han är ju den mest bildsköne av alla alternativen.

Om det hade varit någon mindre seriös blaska än Dagens Nyheter som skrivit detta hade jag inte brytt mig så mycket. Men nu kommer den från en av de tidningar vars kulturredaktion tillhör Sveriges mest fanatiska förespråkare av auteurteorien. Ni vet, tidningen som hade ett stort reportage om Oliver Stone i veckan i somras.

Hoppas Orvar Säfström går i taket över det här. Det är alltid roligt att se personer som Säfström gå i taket. Om inte annat kan han behöva motionen.

5 Comments:

Blogger Mechagodzilla said...

Ed Norton 4tw!!!!

07 december, 2005 10:24  
Anonymous Iggy D said...

Fight club är så jävla Tanja & Dev.

07 december, 2005 21:00  
Blogger Mechagodzilla said...

Snarare Tanja, Dev och Jonne ;D

07 december, 2005 22:41  
Anonymous Iggy D said...

Förresten:
I och med att Slagsmålsklubben rankar närmare Fresh prince i Bel Air än De fyrahundra slagen på auteurmässighetsskalan är det nog i sin ordning att kalla den filmen för Brad Pitts på samma sätt som man kallar Fresh prince för Wilson Smiths.

12 december, 2005 10:40  
Blogger Fredrik Stangel said...

Norton brädar fortfarande Pitt.

13 december, 2005 07:54  

Skicka en kommentar

<< Home