söndag, januari 02, 2011

Stefan Hanna

Centerpartiet i Uppsala har en brokig historia av politiker görandes extremt idiotiska utspel. Detta kommer gärna i skymundan av Kristdemokraterna i samma stad, vilka kan stoltsera med flera politiker som utan ansträngning enkelt kunnat bräcka i stort sett varje centerpartistiskt vansinnesutspel.

Men låt oss nu till exempel erinra oss om den vänsterhatande Roland Agius, tidigare finanskommunalråd. Agius är främst känd för tre saker. Det första är en efter vad som uppges ganska god skildring i bokform av industristaden Uppsalas framväxt (Industristaden Uppsala, Hallgren & Fallgren). Det andra är att anföra varje uttalande från vänsterpartister och vartannat från socialdemokrater (denna framställning är naturligtvis överdriven, detta är ju ett kåseri, men överdriften är mindre än vad man kunde önska) till vad som vagt kan hänföras till begreppet "kommunismens brott mot mänskligheten". Det tredje och mest bisarra är ett monomant hat mot ryssgubben (Bunias orientalis), vars sprakande gula blomster han önskat rejäla medel anslås för att utrota (sic!). Vi citerar en paragraf ur Agius blogg (numera insomnad):
Samtidigt bidrog [Carl Åberg] då till att ”importera” en andra våg av ”ryssgubben”, som i dag är Uppsalas vid midsommartid vanligaste ”blomma”. Den första vågen av detta upp till 120 cm höga ogräs kom redan på 1760-talet.
En intressant man. Den rasande Rolands stridsskri mot ryssgubben förlöjligades såsom sig bör, när jag först såg det framföras på insändarplats i Upsala Nya Tidning för runt årtiondet sedan.

Centerpartiet lider nu stort efter att denne färgstarke man lämnat kommunhuset, men man har tack och lov Stefan Hanna (inlägget ifråga förefaller att ha försvunnit) att råda bot på den skärande bristen på löjeväckande uttalanden:
– De utsätter det gemensamma systemet för större påfrestningar än de som äter och dricker normalt och tränar regelbundet, skriver Stefan Hanna i sin blogg.
Stefan Hanna är just nu på semester på varmare breddgrader. När svenskarna och finnarna på hotellet tagit av sig kläderna i värmen, har Stefan Hanna upptäckt att många har ”utmaningar med övervikt”. Tjocka människor belastar samhället mer än normalviktiga och ger ökade kostnader, skriver Stefan Hanna vidare.
Vad Stefan Hanna anser om den ökade miljöbelastningen hos kommunalråd som flyr vintern för att kartlägga svenska medborgares fetma på "varmare breddgrader" förtäljs varken av hans blogg eller av UNT:s bevakning.

Etiketter: