lördag, februari 04, 2006

Danskjävlar

Jag sitter hemma i mitt lugna hem, kokar ris och grillar kyckling i ugn samtidigt som Tanja kräks i badrummet. Hon är sjuk. Därför ser det ut som jag kommer att få äta kyckling med ris helt på egen hand, och koka kycklingsoppa med ris imorgon och värma rester av kycklingsoppa med ris på måndag. Finns det kyckling kvar efter soppan hamnar den i pytt-i-panna med stekta ägg på tisdag. Undrar om vi har rödbetor...

Nu har Häger Jönsson fått sin dos av familjebloggande. Nu går vi över till dagens väsentligheter.

Hmm, var ska jag börja...
Kajsa Bergkvist har slagit världsrekord i höjdhopp för damer i Arnstadt, med 2,09 meter. Det var väl trevligt. Det blir nog medalj för det, av H.M. Konungen (Holm, Klüft och Eriksson fick ju varsin för sina respektive förtjänstfulla insatser för det svenska riket, eller hur det nu var). Vänta förresten, det är väl inte så konstigt att det blir medalj om man slår världsrekord under pågående tävling. Dessutom får hon ju se sig själv le mot kamerorna på förstasidan i dagspressen imorgon. Trodde hon, ja.

Förstasidorna imorgon torde bli av aningen annan natur. P.g.a. tolv menlösa teckningar publicerade för fyra månader sedan ansåg sig en uppretad folkmassa sig obligerad att bränna ned tre och en halv ambassad i Syrien. Förutom den danska (förutsägbart) tog dom med den norska när dom ändå höll på. De var ju trots allt samma land till 1814. Eftersom den svenska ambassaden varit klunsig nog att befinna sig ivägen råkade den brännas upp av bara farten. Det var ju ändå samma land som Norge (som ju var samma land som Danmark fram till 1814) fram till 1905. Ivägen befann sig även den geopolitiskt minst sagt orelaterade chilenska ambassaden; närmaste koppling är väl Dagmar Hagelin, men den incidenten borde ligga på ett bord på mer väsentlig ort än Damaskus.

Jag kan ju förstå muslimernas upprörda sinnelag till viss del. Jag skulle också bli förolämpad om någon publicerade schablonteckningar som i likhet med Jyllanspostens Muhammedkarikatyrer är så jävla 90-tal fast istället föreställande någon av mina favoritförfattare. Joyce till exempel. Eller Singer, fast det är svårt att framställa Singer som terrorist. Dessutom var han ju jude, och då är det ju antisemitism.Fast jag skulle nog inte bränna ned någon ambassad. Det kanske är ett tecken på det där man kallar "liv".

Men teckningarna är faktiskt absurt harmlösa. Dom finns att beskåda här, om någon är intresserad. Där finns också lite andra teckningar, de flesta bra mycket mer uppseendeväckande än de danska från ifjol. Vill man läsa artikeln som följde med får man leta bättre än vad jag har gjort, men på Wikipedia finns i alla fall en något sånär utförlig artikel om saken. Fanns i skrivande stund, vill säga. Wikipedia är ett extremt otillförlitligt medium, och artikeln kan vara raderad om några timmar.

När vi nu ändå kom in på 90-talet får jag väl skriva ihop en topplista (sådana var ju stora då) över vilka som har tjänat mest på affären.

Och vinnarna är...

5. Al-Aqsabrigaderna (kollektiv placering), halvzelotisktisk palestinsk militant grupp med anknutning till Fatahpartiet som förlorade valet mot Hamas och bara har att tjäna på en ny utomstående fiende.
4. Tony Blair, premiärminister av Storbritannien och hårt drabbad av svikande stöd för sin krigspolitik i Irak.
3. Usama bin Ladin, västfientlig islamistisk ikon, islamistisk retoriker och terroristledare med okänd vistelseort.
2. Vladimir Putin, president av Ryssland, som är stor oljeexportör till de länder i Europa som nu hotas av ett iranskt exportembargo.
1. Pia Kjærsgaard, islamfientlig ledare för det danska samregeringspartiet Dansk Folkeparti.

Mmm, kyckling.

13 Comments:

Blogger Mikael said...

Jag vet, jag lider med dig.
Fast i DN hade de i o f s väldigt fina bilder på all förödelse.

06 februari, 2006 17:04  
Anonymous Jens said...

Ah, äntligen har folk dött av det här också. Synd att det itne var en prins som dog, världskrig muddafuckazzzz!!


jag visste väl att det var (typ) 4 månader sen publiceringen, mirja snackade nåt om bara för nån vecka sen.

06 februari, 2006 21:54  
Anonymous Jens said...

daaaansk-djääävlaaaaar-aaarghh!!

sånt man ler åt : http://media.putfile.com/Alla-flickor-utom-Eva-Braun

07 februari, 2006 00:43  
Blogger marquis said...

ja.. dalis målning var ju tillräckligt att bränna ambassader för kan man ju tycka ifall han nu skulle ha några postuma sådana i några muslimska länder... fast det hade ju inte ens behövt vara mr. m på bilden för den sakens skull...

07 februari, 2006 20:45  
Blogger Mikael said...

"världskrig muddafuckazzzz!!"

Antagligen ett av världen roligaste citat.
Om 50 år ska jag citera dig och skratta bittert.

07 februari, 2006 21:44  
Blogger Fredrik Stangel said...

Fan, världskriget har ju pågått i flera år nu. Inte katten var det danskskrällena som startade det heller.

För den som undrar vad som kommer att hända härnäst rekommenderar jag läsning av Samuel P. Huntingtons The Clash of Civilizations.

08 februari, 2006 16:33  
Anonymous Iggy D said...

För den som undrar vad som kommer att hända härnäst rekommenderar jag läsning av Oswald Spenglers Untergang des Abendlandes.

09 februari, 2006 00:14  
Blogger Mikael said...

Kan man inte vrida Nostradamus till att "3:e världskriget börjar när två torn faller i ett kristet land"...?


För den som undrar vad som kommer att hända härnäst rekommenderar jag läsning av Uppenbarelseboken.

09 februari, 2006 22:35  
Blogger Fredrik Stangel said...

Tredje världskriget har ju redan varit.

För att få veta vad som kommer att hända härnäst rekommenderar jag tre generösa glas Vodka Explorer och läsning av Noam Chomskys blogg.

10 februari, 2006 14:57  
Blogger Mikael said...

De kristna tornen är en Nostradamusmyt. Behövde sägas.

Och Fredrik, sa du inte att kriget pågått i flera år nu...? Make up your mind!
Defnitioner kan alltid tänjas - WW3 har redan hänt - eller så sker det just nu - eller så kommer det aldrig att ske - eller så skriver jag inte en blogg!

10 februari, 2006 17:00  
Anonymous Anonym said...

Chomsky ska man alltid ta med en skopa salt.

10 februari, 2006 18:34  
Blogger Fredrik Stangel said...

Mikael: Det här är det än så länge till "Kriget mot terrorismen" konceptnamngivna fjärde världskriget (egentligen det sjätte, om man räknar in Sjuårskriget och Franska revolutionskrigen, som båda var världskrig enligt den konventionella definitionen), och det har pågått åtminstone sedan 2001. Det tredje är mer känt under namnet "Kalla krget" och var pågick mellan 1947 och 1991 med sammanlagt ett trettiotal miljoner dödsoffer. Det här världskriget har hittills varit anmärkningsvärt oblodigt.

11 februari, 2006 01:41  
Blogger Mikael said...

Ok, Man kan alltid lita på sin Fredrik.

11 februari, 2006 20:18  

Skicka en kommentar

<< Home