onsdag, januari 07, 2009

Det tionde israeliska kriget - 1

Nota bene: Man kan allmänt räkna till åtta arab-israeliska krig (1947-49, 1956, 1967, 1968-70, 1973, 1982-90, 2006 och nu 2008). Med de båda intifadorna (1987-91 och 2000-2005) blir det tio israeliska krig.

[skulle varit en bild på en hamburgare eller något här, men Blogger fungerar inte riktigt i det avseendet idag...]

Jag fick höra ett märkligt rykte. Det är tydligen ett budskap som sprids via främst SMS, men även verkar ha hittat andra distributionskällor över Internet:
McDonalds stödjer Israel just nu. Personalen på McDonalds har kommit fram till att allt säljande på lördag [den 10 januari] ska gå till Israel, försök att inte äta hos dem förbannade judarna (skicka vidare). Även Cocacola, Fanta, Sprite (de står på etiketten att de är samma tillverkare) är judisk. Undvik dessa livsmedel oxå. Inte vill man stödja såna som dödar våra muslimska bröder och systrar.
McDonalds är ingen politisk tyckarförening. Det enda man kan sluta sig till att "personalen på McDonalds" tycker att "allt säljande på lördag" ska gå till är vad det brukar gå till - intäkter till företaget, vilket inbetingar löneutbetalningar till dom själva. Den här SMS-kampanjen är helt lögnaktig, och skiljer sig således från flera andra löjeväckande anti-McDonalds-petitioner, som till exempel denna från den ultrakonservativa organisationen American Family Association. American Family Association förkortas förresten "AFA" och ska inte förväxlas med ett annat AFA, vars medlemmar säkert i stora skaror sluter upp vid den demonstration i Uppsala som marknadsförs genom de antisemitiska SMS:en.

Ett märkligt sammanträffande i Kristiansand? Den lokala judiska församlingens lokaler brinner två gånger på mindre än en vecka. Båda bränderna är anlagda. Liknande händelser rapporteras plötsligt från hela Europa, en koncis sammanfattning i nyhetsnotisform står att läsa i International Herald Tribune.

På Dagens Arena avslutar Per Wirtén en indignerad artikel till bredden fylld av faktafel och rena lögner med orden:
Europa solidariserar sig helt med angriparen.
Jag undrar vilka tidningar han har läst.

Jag tror det räcker med en enda etikett idag:

Etiketter: , , ,