fredag, maj 05, 2006

Hjärnskakning

Det här händer bara mig.

Jag satt helt fredligt i sängen och skulle lägga mig på kudden. Jag måste trott att jag satt längre ned på bädden än jag gjorde, för när jag skulle lägga mig ned slog jag huvudet i betongväggen med en smäll. Rejält hårt. Idag mår jag illa, har ordentlig yrsel; och är dessutom försedd med en ordentlig (nåja) bula i skallen.

Det blir inget städjobbande idag, med andra ord. En sak man inte ska göra när man har hjärnskakning är nämligen att växla snabbt och ofta mellan stående och hukande (eller bugande, vem är alltid så ergonomiskt medveten som h*n borde?), misstänker jag. Istället får jag sitta och läsa svensk säkerhetspolitisk historia (Agrell) medan Stanjalägenhetens råller lömskt stirrar på mig.

Dagens rekommendation sorterar även den i facket "historia". (Okej, egentligen är dagens rekommentation "kolla var väggen ligger innan du vräker ned skallen mot vad du tror är en mjuk, fluffig kudde", men så mycket ska väl vem som helst förstå. Egentligen.) Discovery Mix (eller Discovery Civilzations) klockan 10.50 med repris 16.50 varje dag: Ett århundrade av krig - världens konflikthistoria mellan Boerkriget 1899 - 1902 och Andra Gulfkriget 1990 - 1991. I uteslutande arkivmaterial. Det finns något oerhört lockande med arkivmaterial.