onsdag, juli 02, 2008

Hört utomhus x 2

Hört utomhus - 1.

Promenerar genom en del av Stockholms innerstad, och går förbi en karl i beige jacka, som står och väntar på bussen vid en busshållplats. Sur och tvär, han tittar irriterat på klockan. Så kommer det någon bekant till karln gående, en smal och munter typ. De påminner om Helan och Halvan. Helan luftar sitt missnöje med den sävliga bussen som aldrig dyker upp.
- Men, säger Halvan, det är ju strejk.
Detta tar skruv i Helans sinne, och han vädrar ordentligt sitt missnöje med de samhällsfarliga bussförarna, som lamslår hela ekonomin.
Halvan invänder:
- Men, du var inte emot, när det var sjukhusstrejk, när sjuksköterskorna strejkade?
Då ryter Helan:
- Man är väl inte sjuk, bara för att man vill åka lite buss!!!

Hört utomhus - 2.

En ung kvinna promenerar med en barnvagn (med tillhörande barn) genom en viadukt i en förort till Stockholm. I viadukten finns en gatubutik med främst frukt och grönt uppställt i ett prydligt stånd. Barnet med napp i munnen pekar och viftar mot ståndet, men kvinnan tycker att det konsumerats nog för idag.
Barnet tycks förstå:
- Ba-a lö-agsgo-is. (Ska med största sannolikhet betyda "Bara lördagsgodis", men det är svårt för ett litet barn att artikulera med en napp i munnen.)
- Ja-a, håller kvinnan med, bara lördagsgodis (aha, bekräftelse på min tolkning, förf. anm.). Man får inte äta godis mitt i veckan.
Både kvinna och barn blir tysta, och de fortsätter förbi gatubutiken. Precis när de kommer ut ur viadukten hörs kvinnan säga helt tyst för sig själv.
- ...fast lite chips skulle jag kunna tänka mig...Etiketter: ,